Zasebnost in piškotki

Pravilnik o zasebnosti

 

Varstvo osebnih podatkov jemljemo pri podjetju R Com d.o.o. zelo resno. Osebne podatke obdelujemo v skladu z določbami ZVOP-1 in Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.4.2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (v nadaljevanju GDPR).

 

Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

 

Osebne podatke zbiramo za potrebe izvedbe naših storitev, obveščanja o promocijah in oglaševalskih aktivnostih ali izpolnitve zakonskih obveznosti.

 

Zbiramo naslednje osebne podatke:

 • Osnovne podatke o uporabniku (ime, priimek, naslov) in kontaktne podatke, vključno s podatki o vaši komunikaciji z nami (telefonska številka, elektronski naslov, datum, ura, vsebina elektronskega sporočila, klica, ipd.), ki nam jih posredujete za potrebe izpolnitve vašega naročila, sestavo ponudbe, z oddajo naročila v spletni trgovini, in ko na drugačen način vzpostavite kontakt z nami;

 • Podatki o napravah. Ko obiščete spletno mesto, samodejno zbiramo določene podatke o vaši napravi, vključno z informacijami o vašem spletnem brskalniku, naslovu IP, časovnem pasu in lokaciji naprave ter druge informacije o vašem obisku naše spletne strani.

 • Podatke o transakciji (podatki bančne ali kreditne kartice, transakcijskega računa, davčna številka, ipd.), ki jih potrebujemo za izpolnitev naročila ali drugih obveznosti;

 • druge podatke oziroma informacije, ki jih posredujete hkrati z vašim soglasjem za njihovo obdelavo (podatki iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev npr. v okviru nagradnih iger, podatki o vaših interesih, fotografije, osebni opisi, ipd.);

 • druge podatke oziroma informacije, ki jih posredujete hkrati z vašim soglasjem za njihovo obdelavo (podatki iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev npr. v okviru nagradnih iger, podatki o vaših interesih, fotografije, osebni opisi, ipd.).

 

Namen zbiranja podatkov

 

Osebne podatke zbiramo samo v obsegu in izključno za namen, za katerega nam jih posredujete na podlagi soglasja, oziroma je potrebno za izpolnitev pogodbe, naše zakonite obveznosti ali zakonitega interesa.

Osebne podatke lahko obdelujemo in shranjujemo na podlagi vašega izrecnega soglasja(podatki, posredovani v spletnih ali pisnih obrazcih, elektronskih sporočilih, po telefonu ipd.) in sicer izključno za namene, za katere ste nam svoje soglasje dali, zlasti pa: 

 • za vse oblike našega neposrednega trženja, in sicer za posredovanje informacij o novostih, storitvah in ponudbi ter izdelkih, ki jih naročate ali za katere menimo, da bi vas lahko zanimale, kot so obvestila o spremembah naših spletnih strani, splošnih pogojev, uvedbi novih ali spremembi obstoječih storitev ali produktov, posebnih ponudbah, nagradnih igrah in koristnih informacijah o naših storitvah in produktih, oziroma drugih aktivnostih;

 • za vašo identifikacijo;

 • za pripravo individualne ponudbe glede naših storitev ali izdelkov;

 • za zagotovitev sodelovanja v interaktivnih funkcijah naših spletnih strani, nagradnih igrah, glasovanjih, ipd.

Za komunikacijo z vami ali obveščanje lahko uporabimo vse podatke, posredovane ob podaji soglasja npr. elektronska ali navadna pošta, SMS/MMS sporočilo, ali na drug način, ki ga izberete ob podaji soglasja.

Za morebitne napake, spore ali škodo, kot posledice posredovanja napačnih podatkov ne odgovarjamo. 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov, kadarkoli brezplačno umakne, spremeni ali omeji, na enak način, kot je bilo soglasje dano. Soglasje, dano za prejemanje e-novic, lahko kadarkoli prekliče s klikom na gumb "odjava od prejemanja e-novic" v prejetem sporočilu. Umik, spremembo ali omejitev soglasja lahko v vsakem primeru posreduje tudi na elektronski naslov zlatarstvo.tonko@gmail.com. Umik oziroma sprememba soglasja se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja. 

Vaše podatke, posredovane v procesu nakupa, bomo uporabili zgolj za izvedbo naročila, ki je bilo podano z vaše strani in za izpolnitev naših pogodbenih obveznosti, zlasti pošiljanja informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije, ki bi lahko bila potrebna za izvedbo naročila ter za obvestila o spremembi naših Splošnih pogojev ali Pravilnika o zasebnosti. 

Osebne podatke obdelujemo in shranjujemo zaradi izpolnjevanja obveznosti iz pogodbenih razmerij, sklenjenih na posameznikovo zahtevo, vključno s prodajo in popravilom izdelkov ter storitev, in sicer zlasti za namene identifikacije osebe, priprave in sklenitve pogodbe, spremembe pogodbe, dobavo/dostavo blaga in storitev, obračun in plačilo storitev, obveščanje o spremembi splošnih pogojev poslovanja, obveščanje na podlagi pogodbenega razmerja, reševanje ugovorov, reklamacij ali sporov ter za druge namene, potrebne za izvajanje pogodbenega razmerja in s tem povezanimi razmerji med nami in določeno osebo. 

Na podlagi našega zakonitega interesa obdelujemo podatke, da bi vam zagotovili kakovostne storitve in čim boljšo uporabniško izkušnjo. Podatke obdelujemo le v nujno potrebnem obsegu in ob upoštevanju morebitnega vpliva na posameznika in njegove pravice. 

Podatke o dostopu uporabljamo tudi za izboljšanje delovanja in optimizacijo svoje spletne strani ter storitev. 

Osebne podatke obdelujemo tudi na podlagi zavezujočih predpisov oziroma zaradi izpolnitve naše zakonske obveznosti, ki izvira davčnih, delovnopravnih ter drugih predpisov. V okviru svoje dejavnosti trgovanja s plemenitimi kovinami, smo na podlagi Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma zavezani k obdelavi podatkov oseb z vidika pranja denarja ali financiranja terorizma, vključno z ugotavljanjem in preverjanjem istovetnosti osebe ter pridobitev podatkov o namenu in predvideni naravi poslovnega razmerja ali transakcije.

 

Obdobje hranjenja osebnih podatkov

 

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se pri nas shranjujejo trajno. Podatke, pridobljene na podlagi vašega soglasja, bomo hranili do preklica, spremembe ali omejitve danega soglasja.

 

Piškotki

 

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Uporabljamo jih, da zagotovimo nemoteno delovanje naše spletne strani, varnost in boljšo uporabniško izkušnjo. 

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

 • Nujni piškotki. Gre za piškotke, ki so nujno potrebni za prikaz in pravilno delovanje spletne strani. Uporabljamo jih, da vam omogočimo nemoteno uporabo našega spletnega mesta.

 • Funkcionalni (nastavitveni) piškotki. Te piškotke uporabljamo, da bi si zapomnili vaše želje in vam pomagali pri funkcionalni uporabi spletne strani.

 • Analitični piškotki: Te piškotke uporabljamo za spremljanje in analizo obiskov ter prometa na naši spletni strani. Z njihovo pomočjo lahko še izboljšamo uporabniško izkušnjo in delovanje spletne strani. Oglaševalski piškotki: Piškotke tretjih oseb in lastne piškotke uporabljamo za prikaz oglasov na lastni spletni strani in drugih spletnih straneh.

 Seznam piškotkov: 

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

_session_id, unique token, sessional

omogoča shraniti podatke o vaši seji

Piškotek ostane aktiven zgolj v času obiska spletne trgovine

_shopify_visit, no data held

omogoča beleženje števila obiskov

30 minut

_shopify_uniq, no data held

šteje število obiskov strani ene stranke

poteče ob polnoči

cart, unique token

shrani podatke o vsebini vašega naročila

obstojen 2 tedna

_secure_session_id, unique token, sessional storefront_digest, unique token, indefinite

uporablja se za ugotavljanje, ali ima trenutni obiskovalec dostop

Piškotek ostane aktiven zgolj v času obiska spletne trgovine

Google Analytics - utma

Omogoča statistiko ogledov strani

2 leti

Google Analytics- utmb

Omogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

_fbp

Uporablja se za spremljanje aktivnosti uporabnika (Facebook Pixel)

90 dni

 

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.

 

Zaščita podatkov


Vaše osebne podatke obdelujemo s podporo informacijske tehnologije in/ali tiskanih sredstev in so zaščiteni z ustreznimi varnostnimi napravami, ki zagotavljajo tajnost in varnost osebnih podatkov. Za zavarovanje vaših podatkov pred potencialnimi tveganji sprejemamo ustrezne administrativne, tehnične, osebne in fizične ukrepe, ki so zasnovani za varovanje osebnih podatkov proti izgubi, kraji in nepooblaščeni uporabi, razkrivanju ali spreminjanju. Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so shranjeni na varnih strežnikih.

 

Posredovanje podatkov tretjim osebam

 

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo pooblaščenim tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov in ki v našem imenu in na naš račun opravljajo nekatera opravila v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, vezano na izvedbo vašega naročila (na primer izvajalec dostave kupljenega blaga, izvajalec popravila, izvajalec plačilnega sistema). To so lahko tudi ponudniki storitev, kot so npr. ponudniki spletnih strani, ponudniki analitike, družbe, ki nam zagotavljajo funkcionalnost spletne trgovine, izvajalci pravnih storitev, ipd. V vseh primerih bomo zagotovili, da bodo pogodbeni obdelovalci ravnali v skladu z našimi navodili in da bo ustrezna raven varnosti osebnih podatkov ter način obdelovanja opredeljena v pogodbi o obdelavi osebnih podatkov.

 

Vaše pravice

 

Vedno imate brezplačno na voljo in/ali lahko uveljavljate naslednje pravice:

 • pravico zahtevati informacije o tem, ali in katere osebne podatke obdelujemo;

 • pravico zahtevati, da se nepravilni osebni podatki popravijo, dopolnijo ali spremenijo;

 • v določenih okoliščinah imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov, ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Slednje velja zlasti za podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja, pa za to nimamo zakonitega interesa, zakonske obveznosti, ali niso potrebni za izpolnitev pogodbenih obveznosti;

 • kadar koli lahko prekličete soglasje za obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov v celoti ali delno, vse z učinkom za naprej. Preklic soglasja torej nima vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica;

 • imate pravico do pridobitve vaših osebnih podatkov, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, da se z vprašanji, pripombami, pritožbami ali zahtevami v zvezi s tem Pravilnikom ali obdelavo vaših osebnih podatkov, obrnete na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov;

 • imate tudi pravico, da se pritožite pristojnemu nadzornemu organu, če menite, da so z obdelavo vaših osebnih podatkov kršeni predpisi. V Republiki Sloveniji je pristojni nadzorni organ Informacijski pooblaščenec: https://www.ip-rs.si.

  

Vprašanja in kontaktni podatki

 

V kolikor želite dostopati, popravljati, spremeniti ali izbrisati osebne podatke ali preprosto želite več informacij, se obrnite na elektronski naslov zlatarstvo.tonko@gmail.com